Jury

Een professionele jury selecteert de ideeën die het meest origineel, vernieuwend en effectief zijn. Overtuigen jullie de jury? Op 16 juni worden de hoofdprijswinnaars bekendgemaakt tijdens het Dutch Technology Festival in Eindhoven. Hier stellen de juryleden zichzelf voor.

Marlin Huygens

Marlin Huygens (Shell)

Betaalbare en duurzame energie

Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik meer dan 18 jaar gewerkt bij bekende fabrikanten van voeding, zoals Heinz en Quaker Oats. Omdat ik graag positief wilde bijdragen aan het leven van gewone mensen, ben ik in 2007 voor mijn eigen stad Rotterdam gaan werken. Daar heb ik Rotterdammers die afhankelijk zijn van een uitkering geholpen om werk te vinden en een zelfstandig leven op te bouwen. Nu werk ik bij Shell in de energietransitie, aan de omslag naar schone en betaalbare energie voor vervoer en voor het verwarmen van gebouwen. Dat doe ik voor, en samen met de steden Rotterdam en Amsterdam. Mijn doel is dat de stad nu en in de toekomst een fijne, gezonde en groene plek is waar mensen graag willen wonen en werken. In Rotterdam woon ik samen met Willemijn, mijn dochter van 21. In mijn vrije tijd ga ik graag uit eten of naar een theater. Daarnaast houd ik van sporten en fietsen of wandelen in de natuur.

Jan Klok

Jan Klok (Wetsus)

Schoon water en sanitair

Jan Klok is onderzoeker en uitvinder. Hij reist de wereld rond met als doel fabrieken minder water te laten gebruiken. Het resultaat? Fabrieken gebruiken nu tot 90% minder water! Bij zijn reizen komt Jan vaak waterproblemen tegen waar nog geen duurzame oplossing voor is. Hij duikt dan weer het laboratorium in om nieuwe ideeën te bedenken en testen. Het liefst doet hij dit met jonge onderzoekers die creatieve oplossingen durven te bedenken, net zoals jullie! Jan is daarom ook razend benieuwd naar de ideeën.

Marnick Vanlee

Marnick Vanlee (Close the Gap)

Verantwoorde consumptie en productie

Marnick is Project Manager bij Close the Gap, een organisatie die computers ophaalt bij bedrijven zoals Shell, om die toestellen een tweede leven te geven in sociale projecten. Marnick heeft als hogere studie een combinatie van bedrijfskunde en ingenieur gevolgd, en hij is recht van de schoolbanken naar Close the Gap getrokken. Daar werkt hij vandaag bijna 6 jaar, en hij verzorgt er onder meer de contacten met partners in het Zuiden. Daarnaast heeft hij heel wat ervaring met het evalueren en begeleiden van jonge ondernemers in Afrika, dus hij kijkt er heel erg naar uit om dat een keer voor de Nederlandse jeugd te doen.

Top