Boomfeestdag

Boomfeestdag

Zet bomen op de kaart voor de nieuwe Bomenminister

Het is belangrijk dat er bomen zijn in Nederland. Op het moment bestaat zo’n 11% van Nederland uit bos. Maar om alle kinderen en de aarde een gezonde toekomst te geven, moeten er veel meer bomen geplant worden.

Leerlingen van groep 6 en 7 kunnen zich via het gratis lespakket ‘Zet bomen op de kaart voor de nieuwe Bomenminister’ laten horen voor de bomen! Op speciale groeikaarten schrijven ze hun bomenwens aan de nieuwe Bomenminister. De kaarten worden later dit jaar aangeboden aan de nieuwe Bomenminister zodat hij of zij op de hoogte is van alle wensen en ideeën. Als alle kaarten gelezen zijn, worden de kaarten op een groot veld gelegd. De wensen gaan dan echt groeien en er ontstaat een schitterend bloemenveld. Stichting Nationale Boomfeestdag brengt de ideeën en wensen ook over naar de mensen die meedoen aan de Klimaattop in Glasgow op 10 november. Daarnaast worden ook alle gemeenten op de hoogte gebracht van wat hun kinderburgers hebben geschreven.

Lespakket Boomfeestdag

Daarnaast biedt de Stichting ook andere lesmaterialen aan zoals: het BomenPaspoort, Mijn Droomboom, Bomen in de Kunst en de BomenMap (die nu in ontwikkeling is). Hierbij is rekening gehouden met kerndoelen, korte (of geen) voorbereidingstijd en de interesse van de kinderen. Als aandenken aan de Boomfeestdag of ter invulling van de dag kan een Boomfeestdag liniaal, een Boomfeestdagrugtas of een Boom-Oorkonde besteld worden.

Benieuwd naar het gratis lespakket, of naar een van de andere lesmaterialen? Ga dan snel naar de website, en vraag de materialen aan!

Top