Veelgestelde vragen

Wat is NXplorers Junior?

NXplorers Junior is een online programma geschikt voor het digibord. Het daagt leerlingen van groep 7 en 8 uit om oplossingen te vinden voor mondiale uitdagingen. Zo helpen we met de voorbereiding op wanneer wetenschap- en technologie-onderwijs structureel onderdeel wordt van het curriculum.

Wie mag er meedoen?

Alle groepen 7 en 8 van alle scholen in Nederland mogen zich aanmelden!

Wanneer is NXplorers Junior?

NXplorers Junior loopt van 4 september 2023 tot 27 april 2024.

Is deelname echt gratis?

Ja, deelname is helemaal gratis. Elke deelnemende leerkracht ontvangt ook gratis het bijbehorende lesmateriaal.

Hoe werkt NXplorers Junior in de praktijk?

Na goedkeuring van de aanmelding ontvangt de leerkracht gratis lesmateriaal en toegang tot het NXplorers Junior platform. Via dit platform - gemaakt voor het digibord - en het lesmateriaal, wordt het programma klassikaal stap voor stap doorlopen. Tijdens het programma leert de klas over de uitdagingen van morgen en verzinnen de leerlingen ideeën als mogelijke oplossingen voor die uitdagingen.

Hoe kan onze klas meedoen?

Scholen worden per e-mail uitgenodigd. De leerkracht kan de klas ook zelf aanmelden via het aanmeldformulier.

Kan ik meer dan één klas aanmelden?

Indien je meer dan één klas (groep) wilt aanmelden, vul dan het aanmeldformulier meer dan één keer in.

Kan ik één login gebruiken voor meerdere klassen?

Wil je één login voor meerdere klassen? Meld dan alle klassen één voor één aan en vul daarbij steeds hetzelfde e-mailadres in. Uitleg: Je kunt meerdere klassen aanmelden door het aanmeldformulier meer dan één keer in te vullen (en te verzenden). Je vult voor iedere klas die je wilt aanmelden het formulier dus één keer (opnieuw) in. Als je daarbij steeds hetzelfde e-mailadres invult, kun je (na goedkeuring en activatie van de aanmeldingen) inloggen met dat ene e-mailadres als gebruikersnaam voor alle klassen. Je ziet dan, eenmaal ingelogd in het platform, de actieve klas bovenin staan, en je kunt daar naar wens van klas switchen.

Wat gaan we precies maken tijdens het programma?

De klas wordt opgedeeld in teams. Elk team maakt een tekening en een omschrijving van hun eigen ideeën.

Kunnen we iets winnen?

Uit alle inzendingen maakt de jury een selectie van de meest originele, vernieuwende, verrassende en effectieve ideeën. De winnende teams krijgen speciaal bericht!

Hoe kunnen onze ideeën worden ingezonden?

In het NXplorers Junior platform vind je in het menu de knop 'Ideeën inzenden'. Daarmee kunnen de presentaties worden ingezonden. Ook ontvangt de leerkracht na het doorlopen van alle stappen een e-mail met een inzendlink. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Wanneer ontvangen we het gratis lesmateriaal?

De deelname wordt eerst bevestigd, daarna wordt het gratis lesmateriaal toegestuurd.

Wanneer ontvangen we inloggegevens voor het NXplorers Junior platform?

De deelname wordt eerst bevestigd, daarna ontvangt de leerkracht een e-mail met een activatielink. Daarmee kan worden ingelogd op het NXplorers Junior platform.

Ik heb onze klas aangemeld, maar geen materiaal ontvangen.

Na aanmelden kan het enkele weken duren voordat je bericht krijgt of je pakket wordt verzonden.

Ik weet niet meer met welk e-mailadres ik mij heb aangemeld.

Neem contact met ons op, of meld je opnieuw aan.

Inloggen lukt niet (meer), hoe kan dat?

Had je een wachtwoord van een vorige editie? Die werkt niet meer; voor iedere editie moet je je opnieuw aanmelden. Heb je je aangemeld, maar nog geen activatiemail voor een wachtwoord voor de huidige editie ontvangen? Na aanmelden kan het tot een paar weken duren voordat je de activatiemail krijgt, waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken. Heb je al een wachtwoord voor de lopende editie, maar lukt inloggen toch niet? Dan ben je misschien je wachtwoord vergeten, maak dan een nieuwe aan via de link 'wachtwoord vergeten' op de login pagina.

Andere vragen?

Voor andere vragen, neem gerust contact met ons op!

Top