Winnaars 2018/2019

Dit is een winnend idee van 2018/2019:

"ES (Energiestoep)"

Energie

School: Amalia-Astroschool

Idee: "ES (Energiestoep)"

Editie 2018/2019.

Dit team uit groep 7b van de Amalia-Astroschool bedacht de ES, oftewel de EnergieStoep. Deze stoeptegels wekken energie op door de bewegingen van mensen. De elektriciteit wordt doorgestuurd naar de lantaarn. ’s Nachts brandt de lantaarn op de opgewekte stroom. Ook heeft de lantaarn zonnepanelen voor als er te weinig stroom is opgewekt door beweging.

Dit zijn de winnaars van 2018/2019. Uit inzendingen van bijna 34.000 basisschoolleerlingen uit heel Nederland heeft de jury 15 winnaars gekozen, 5 ideeën per thema (Energie, Water en Voedsel). De winnaars zijn tijdens de finale op donderdag 23 mei 2019 bekendgemaakt.

Hoofdprijswinnaars 2018/2019

  • In de categorie Energie wint basisschool De Wilgenburg uit Zwolle met hun Zonneflex, een luxaflex die energie opvangt van zonnestralen.
  • In de categorie Water wint de Z.W.Z.-buis van Basisschool Het Mozaïek uit Nieuw-Vennep. Deze ZoutWaterZuivering-buis haalt water uit zee en kookt en filtert het, zodat water getapt kan worden in landen met zoetwaterschaarste.
  • In de categorie Voedsel wint de Groen van Prinstererschool uit Kampen met hun idee getiteld Voedselverspilling Tegengaan, waarbij met drones efficiënt voedsel besteld kan worden en het overige eten verdeeld wordt onder de minderbedeelden.

Alle winnende ideeën

Foto's van de prijsuitreiking

«
»

Aanmelden voor de nieuwe editie

Top