Winnaars 2016/2017

Dit is een winnend idee van 2016/2017:

"The Midget Car"

Energie

School: BS De Bron

Idee: "The Midget Car"

Editie 2016/2017.

Team BALLAABOE van BS De Bron uit Bolsward kwam op het idee om The Midget Car te ontwikkelen, een hypermoderne auto zonder wielen. Het voertuig blijft via een magneet vebonden met de aarde en rijdt op zonne-enegie.

Dit zijn de winnaars van 2016/2017. Uit honderden ideeën vanuit het hele land werden 15 regionale winnaars geselecteerd. Tijdens het Generation Discover festival in 2017 werden de drie landelijke winnaars van dat jaar en de publieksprijs bekendgemaakt.

Hoofdprijswinnaar 2016/2017

De Liduina Basisschool uit Den Haag won met hun idee om energie op te wekken uit afvoerwater. Het idee is om met stromend water uit de kraan energie op te wekken. De jury was onder de indruk van hoe het team nadenkt over het hergebruiken van bronnen.

Alle finalisten

Finalisten binnen het thema "Energie"

De Liduina Basisschool uit Den Haag won met hun idee “energie opwekken uit afvoerwater”. Zij bedachten een creatieve manier om energie op te wekken met afvoerwater, door kleine propellers te plaatsen in de afvoerleiding van wasbakken, douches en WC’s.

Finalisten binnen het thema "Voedsel"

OBS Montessorischool uit Emmen bedacht de “Farm Cube”. Een voedselplatform op zee dat gebruik maakt van gefilterd zeewater voor het verbouwen van gewassen. De jury vond het bijzonder hoe zij gebruik maakten van de ruimte op zee.

Finalisten binnen het thema "Water"

Basisschool Kameleon-Eureka uit Den Helder verraste de jury met hun “Waterwalker”. Een draagbaar apparaat om drinkwater uit de lucht te halen door middel van een koelsysteem. De jury vond het idee slim bedacht en was onder de indruk van de uitwerking van het ontwerp.

Aanmelden voor de nieuwe editie

Top